Tintelingen

Oef, wat is het heet vandaag…
De oude, witte knol van boer Klaas staart zuchtend over het roestige prikkeldraad .Hij, Bless, heeft zijn maag goed vol gestopt met gras maar oh wat heeft hij nog dorst…Wanneer komt zijn baas hem nu halen? Bless likt met zijn droge tong door zijn nog drogere mond..
Hij ziet in de wei ernaast twee koeien. Ze strelen elkaar door hun koppen dicht tegen elkaar aan te duwen. Intussen loeien ze blij ‘’ BOEH’’ Opeens weet Bless dat hij dat gevoel ook wel eens zou willen hebben. Hij is nog nooit verliefd geweest. Maar ja, hij staat ook altijd alleen in de wei…
Daar komt de boer en neemt Bless mee naar de stal. Hoera,daar staat de volle emmer klaar.Gulzig slobbert Bless het water op. Plotseling proeft hij iets raars zijn keel in glijden… Hij moet er drie keer van hoesten! Wat kan dat nou zijn?
Nou, boer Klaas heeft, toen hij water uit de put op zijn erf ging pompen niet gezien dat hij een kleine, gouden vis mee had geschept .En nu is hij zomaar pardoes door de keel van het paard gegleden en is in zijn ZIEL terecht gekomen!
Als Bless zijn emmer heeft leeggedronken gaat hij liggen voelt hij zich heel warm worden. Niet zomaar gewoon warm ; ’n onbekend fijn gevoel warm..
Ik verklap vast dat Tintel een tovervisje is dat dus ook kan praten…
Verwonderd hoort Bless een hoog, lief, helder stemmetje dat recht uit zijn ziel lijkt te praten.’’Blessie, hoor je mij? Ik ben visje Tintel, ik voel me fijn hier in jouw ziel, helemaal niet meer bang en zo. Lekker warm is het hier, terwijl ik het anders overal koud heb.Het lijkt wel op, hoe heet dat woord..?’’liefdeskoorts ‘’ geloof ik. Terwijl jij een landdier bent en ik een waterdier., grappig he? Ik zou je wel willen kussen’’Nou ,dat wil Bless wel. .
Tussen de wel honderd op elkaar gemetselde stenen van de waterput op het erf van boer Klaas bloeit , echt waar , een klein vurig- rood roosje.
Zo zie je maar weer dat, al lijkt het onmogelijk er altijd nog een plekje is waarop zo’n liefdesroosje kan bloeien . Echte liefde overwint alles. Net zoals in dit sprookje over Bless en Tinteltje.